Dynamics NAV is de basis voor de meest complete bedrijfssoftware die u voor uw bedrijf kan vinden!

CALCULATIEPROGRAMMA VOOR BOUW & INSTALLATIE

Denk je aan een nieuw calculatieprogramma voor bouw?
Zoek je een moderne oplossing hiervoor?
Dan zijn wij graag je partner!

 

Een calculatieprogramma voor de bouw en installatie is een essentieel hulpmiddel voor aannemers, projectmanagers en bouwbedrijven. Het biedt geavanceerde functionaliteiten om kosten en tijd nauwkeurig te berekenen, offertes te maken, en projecten efficiënt te beheren.

Ons calculatieprogramma voor de bouw is een onmisbaar hulpmiddel voor moderne bouwbedrijven die streven naar efficiëntie, nauwkeurigheid en concurrentievoordeel. Het vereenvoudigt het proces van kostenraming en offertebeheer, verbetert projectbeheer en zorgt voor een betere controle over materiaal- en arbeidskosten. Door te investeren in een hoogwaardig calculatieprogramma kunnen bouwbedrijven hun operationele processen optimaliseren en hun succes op de markt vergroten.

rental offimac clients

WAT DOET EEN CALCULATIEPROGRAMMA VOOR BOUW?

Een calculatieprogramma voor de bouw en installatiebedrijven is software die speciaal is ontwikkeld om bouwkosten te berekenen en te beheren. Het helpt bij het maken van gedetailleerde schattingen voor materialen, arbeid, apparatuur en andere projectkosten. Deze programma’s zijn ontworpen om zowel kleine als grote bouwprojecten te ondersteunen, van renovaties en woningbouw tot grootschalige commerciële projecten. 

Een van de kernfunctionaliteiten van een calculatieprogramma is het nauwkeurig schatten van kosten. Dit omvat de kosten van materialen, arbeidskosten, apparatuur en onderaannemers. Door gebruik te maken van gedetailleerde prijslijsten en historische data, kunnen bedrijven realistische en nauwkeurige kostenramingen maken.

Het opstellen van offertes en het indienen van aanbestedingen wordt vereenvoudigd met een goed calculatieprogramma. De software stelt gebruikers in staat om snel professionele offertes te genereren die alle aspecten van het project dekken. Dit verhoogt de kans op het winnen van projecten door nauwkeurige en aantrekkelijke aanbiedingen te presenteren.

Naast kostenraming bieden veel calculatieprogramma’s tools voor projectbeheer en planning. Hiermee kunnen bedrijven projecttijdlijnen opstellen, resources toewijzen en de voortgang van projecten volgen. Dit zorgt voor een efficiëntere uitvoering van bouwprojecten en helpt bij het identificeren van mogelijke knelpunten. 

WAT ZIJN ENKELE VOORDELEN VAN EEN GOED CALCULATIEPROGRAMMA?

Door nauwkeurige berekeningen van benodigde materialen kunnen bedrijven verspilling minimaliseren en de kosten beheersen. Calculatieprogramma’s helpen bij het bijhouden van voorraden en het plannen van materiaalinkopen, wat resulteert in een efficiënter bouwproces.

Het beheer van documenten zoals tekeningen, contracten, en facturen is een belangrijke functie van moderne calculatieprogramma’s. Dit zorgt ervoor dat alle projectdocumenten georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk zijn, wat de samenwerking en communicatie tussen teamleden verbetert.

Door het automatiseren van kostenraming en offerteprocessen, kunnen bouwbedrijven aanzienlijk tijd en geld besparen. Dit laat meer ruimte voor strategische planning en projectuitvoering.

De nauwkeurige schattingen en berekeningen die een calculatieprogramma voor bouw en installatie biedt, verminderen het risico op fouten en budgetoverschrijdingen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van bouwprojecten.

Met gedetailleerde en professioneel ogende offertes kunnen bouwbedrijven zich onderscheiden van de concurrentie. Snellere en nauwkeurigere aanbiedingen verbeteren de kans om nieuwe projecten binnen te halen.

Door gebruik te maken van de projectbeheerfunctionaliteiten kunnen bouwbedrijven hun projecten beter plannen, monitoren en beheren. Dit leidt tot een hogere productiviteit en een betere naleving van projecttijdlijnen en budgetten. 

SOLIDE SOFTWARE VOOR DE BOUW MET EEN CALCULATIEPROGRAMMA VOOR BOUW

Als u als bouwbedrijf ervoor kiest om met calculatieprogramma voor bouw de werking van uw bedrijf te verbeteren kijkt u best even naar de verschillende mogelijkheden die er zijn. U kan kiezen voor enkel het calculatieprogramma bouw of voor één geïntegreerd systeem waarvan het calculatieprogramma bouw een onderdeel is. Wij leveren deze laatste oplossing. En wij denken ook dat dat de beste aanpak is.

Ons calculatieprogramma voor de bouw integreert met andere softwareoplossingen zoals ERP-systemen, boekhoudsoftware en projectmanagementtools. Dit zorgt voor een naadloze gegevensuitwisseling en verbetert de algehele efficiëntie van bedrijfsprocessen.

Onze geïntegreerde totaaloplossing vermindert uw administratie, verbetert uw interne werking en helpt u kosten besparen. Want het is een platform waarop alle afdelingen met elkaar samenwerken. En waar informatie vlot doorstroomt. Zodat medewerkers geen nodeloos dubbelwerk moeten doen. 

Offimac software ziet er ook zeer herkenbaar uit. Omdat het lijkt op andere Microsoft producten. En daarnaast werkt het ook perfect samen met andere software van Microsoft zoals Word, Excel en Outlook. 

Dit zijn enkele van de modules uit onze software voor de bouw, met daarbij ook een specifiek calculatieprogramma voor bouw en installatie:

 

R

CRM

R

Marketing

R

Verkoop

R

Aankoop

R

Calculatie

R

Projectbeheer

R

Vorderingsstaten

R

Logistiek

R

Planning

R

Personeel

R

Boekhouding

R

Nacalculatie

ONZE SOFTWARE KUNT U STAP VOOR STAP UITBOUWEN

rental offimac business central rental software

U kan uw systeem modulair samenstellen. En u kan kiezen uit een ruime selectie aan standaardmodules al naargelang de afdelingen die u heeft.

Zo kan u starten met 1 of enkele modules en naderhand uitbreiden. Bovenop deze standaardmodules kan u ook nog steeds extra apps of aanpassingen laten aanbrengen. En dat kan ook wat maatwerk zijn bijvoorbeeld. Onze oplossing is een flexibel systeem dat u helemaal volgens uw wens, tempo en budget kan inrichten.

Bovendien is het erg moderne en mobiele software die werkt op elk toestel. Want moderne bouwbedrijven zijn mobiel. En dus passen de schermen van onze software zich aan al naargelang het toestel en de plek waar u werkt. Maar alles zal er steeds hetzelfde uitzien. Zodat uw medewerkers niet moet zoeken. En zij snel aan de slag zijn.

Dus als u zoekt naar een sterk en mobiel softwaresysteem dat u stap voor stap volgens uw wenst wilt laten groeien? Dan zit u zeer goed bij ons! 

Naast een calculatieprogramma voor bouw willen bouwbedrijven ook een goede opvolging van de werven. En over tal van andere financiële en operationele activiteiten willen zij grip en controle. Want meten is weten. En goede rapportering biedt de kans om tijdig bij te sturen.

Dus daarom hebben wij ook uitgebreide rapportering in huis. En die zorgt goede overzichten. Maar wilt u deze nog verder uitbreiden? Ook dat kan bij ons! Want wij hebben onder deze oplossingen in huis.

 

  • Microsoft PowerBI
  • JetReports
  • Qlikview
  • Qlik Sense
blank
blank

Aan onze mobiele software kunnen wij ook sterke grafische planborden toevoegen. Zodat informatie naadloos tussen administratie en de planning afgestemd wordt. En teams zeer efficiënt kunnen plannen. Want ook goede planning helpt meer geld verdienen. Dus voor planning hebben wij onder andere volgende grafische oplossingen in huis:

 

  • Projectplanning
  • Planning van machines en mensen
  • Transportplanning
  • Serviceplanning
  • GANTT planning

BUSINESS CENTRAL IS DE BASIS VOOR ONS CALCULATIEPROGRAMMA VOOR BOUW

Om meer inspiratie op te doen over dit Microsoft-platform kan u zeker kijken naar filmpjes elders op onze site.

VOORDELEN VAN ONS CALCULATIEPROGRAMMA VOOR BOUW

Ontdek hier enkele van de voordelen van onze software:

 

R

Gebruiksvriendelijk

R

Uitgebreid

R

Betrouwbaar

R

Betaalbaar

R

Zeer modern

R

Op maat van uw sector

R

Microsoft-oplossing

R

Cloud en lokaal mogelijk

R

100% mobiel

R

Kant-en-klaar

R

Maatwerk kan

R

Alle afdelingen

OFFIMAC EN MICROSOFT ZIJN ZEER GOEDE KEUZES VOOR UW BEDRIJF

Microsoft is één van de grootste softwarebouwers wereldwijd. Het investeert het meest van heel de sector in bedrijfssoftware voor KMO. Het heeft zeer veel financiële middelen en zorgt voor integratie met al zijn producten. Nieuwigheden worden automatisch ingebouwd. Microsoft staat garant voor continuïteit, groei en evolutie. En de Offimac software voor bouw werd gebouwd op de stevige fundamenten van Microsoft Dynamics 365 Business Central. En is door Microsoft gecertificeerd. Dus met Offimac software zit u goed voor de toekomst. En kan u gerust zijn voor de continuïteit van uw platform! 

OPLOSSINGEN DIE COMPLEMENTAIR ZIJN MET ONZE SOFTWARE VOOR CALCULATIE

Wij leveren digitale totaaloplossingen. En dat is 1 van onze troeven.

Ontdek hier meer over enkele van onze algemene oplossingen en diensten die complementair zijn met onze software:

 

GECONTACTEERD WORDEN?